Взимку саме час перевести чаювання з ранкової звички в число обов’язкових оздоровлюючих процедур. У хід пропонуємо пустити все: і бабусині народні рецепти з обов’язковим пунктом у вигляді дачних заготовок, і лайфхаки, підглянуті в модних закладах. Пропонуємо вашій увазі три рецепти напоїв, за допомогою яких можна зігрітися цієї зими.
Чай з обліпихою і грушею
Складові:
- Обліпихова пюре – 80 мл
- Грушеве пюре – 40 мл
- Груша свіжа – 50 г
- Чебрець – 5 г
- Лимон – 1 слайс
- Курага – 60 г
Спосіб приготування:
У чайник покласти слайси свіжої груші, обліпихи і грушеве пюре. Залити окропом. Покласти гілочку чебрецю і дати настоятися. Подавати з курагою і слайсами лимона.
Чай з лимоном і евкаліптом
Складові:
- Лимонний лікер – 350 мл
- Евкаліпт – 24 мл
- Ромашка – 20 мл
- Цедра лимона – 30 г
- Лемонграс – 40 г
Спосіб приготування:
Варити усі інгредієнти 4 години за технологією Sous vide (у вакуумі). По готовності відміряти 200 мл і розвести з 500 мл окропу.
Смородиновий чай з розмарином
Складові:
- Ягоди смородини – 120 г
- Цукор – 1/2 ч.л
- Розмарин – 1 гілочка
- Вода – 200 мл
Спосіб приготування:
З ягід смородини робимо пюре – для цього протираємо їх з цукром. Потім заливаємо гарячою водою, додаємо гілочку розмарину і настоюємо 15 хвилин.
Приємного чаювання!