Фахівці розповіли, як правильно зберігати фрукти і овочі в холодильнику

Фахівці запевнили, що помилки зі зберігання продуктів робить кожна людина, але їх можна легко уникнути, якщо запам’ятати прості правила.

Американські фахівці з харчування вважають, що майже всі люди зберігають продукти неправильно. Особливо часто помилки допускаються при зберіганні фруктів і овочів. Експерти радять не залишати всі фрукти і овочі в холодильнику. Наприклад, картоплі, цибулі, моркві, буряку і часнику там взагалі не місце – їх краще зберігати в темному, сухому і прохолодному місці. Там же прекрасно збережуться кабачки, гарбузи, яблука. Єдиний виняток – якщо порушена цілісність шкірки, то краще все ж прибрати плід в холодильник і з’їсти скоріше.

Фрукти і овочі в холодильнику повинні зберігатися в спеціальних ящиках, при цьому бажано, щоб вони не стикалися один з одним і іншими продуктами. Це важливо, тому що ви можете не помітити зіпсований фрукт і він «заразить» інші продукти.

До речі, про зіпсовані продукти. Фахівці радять не менше одного разу на тиждень перебирати вміст свого холодильника і шаф для зберігання продуктів, щоб викинути все, що прийшло в непридатність. Їсти зіпсовані продукти або ті, у яких скінчився термін придатності, не можна – викидайте їх без жалю.

Експерти не радять зберігати на одній полиці холодильника приготовлену їжу і сирі продукти. Але, на жаль, це правило можуть дозволити собі виконувати далеко не всі – через банальну нестачу місця. Вирішити цю проблему можна інакше – добре упаковуйте продукти і приготовані страви.

Поділись


Новини партнерів