Кожна домогосподарка знає про те, що дуже важливо підібрати якісний і зручний посуд для приготування їжі. Тому зараз в магазинах представлений широкий асортимент різного посуду. Переконатися в цьому можна за посиланням https://i-posud.com.ua/catalog/kuxonnaya-posuda/skovorodki/sotejniki/. Особливе місце на кухні займає сотейник, адже в ньому можна приготувати чимало страв. Він може замінити відразу кілька предметів. Розглянемо, як правильно вибрати сотейник. Хоча, посуд і здається простим, все ж у нього є свої нюанси, на які варто звернути увагу.
Важливі деталі при виборі сотейника
Матеріал і покриття
У цій ємності можна посмажити будь-яку їжу, пасерувати її і тушкувати, саме тому даний посуд по праву вважається універсальним. Щоб правильно вибрати сотейник, необхідно звернути увагу на матеріал, з якого він виготовлений. Кращим варіантом є модель, у якій буде кілька шарів. Наприклад, алюміній або нержавіюча сталь, покрита антипригарним матеріалом. В цьому випадку ви точно будете знати, що в посуді нічого не пригорить.
Чавун – міцний і зносостійкий матеріал, але зазвичай він сильно підгорає. Щоб уникнути неприємностей, посуд з чавуну потрібно прожарювати з маслом час від часу.
Керамічне покриття вважається найбільш екологічним, але зовсім недовговічне. Його вистачає в середньому на 2-4 роки. Більш практичний в цьому плані тефлон. Товщина антипригарного покриття не повинна бути менше 2 міліметрів. В іншому випадку сотейник не відрізнятиметься довговічністю. Також рекомендується віддавати перевагу тим моделям, антипригарне покриття яких наносилося напиленням, а не накатом. Про це можна прочитати в сертифікаті моделі, якщо посуд фірмовий. У китайському дешевому посуді ви навряд чи знайдете інформацію про те, яким чином було нанесено покриття.
Є сьогодні в магазинах посуд з гранітним покриттям. Він доволі дорогий. Фахівці не рекомендують купувати подібні сотейники, тому що ймовірність купити підробку дуже висока. Намагайтеся віддавати перевагу сотейникам тих виробників, які зарекомендували себе позитивно.
Ручка
Ручка сотейника повинна зніматися. Це необхідно для того, щоб ви могли не тільки смажити в ньому, але і пекти в духовці різні смаколики. Перевірте в магазині те, наскільки зручно знімається і одягається ручка. Якщо ви помітили, що під час її зняття вам доводиться прикладати зайві зусилля, то краще відмовитися від покупки. Хоча, якщо ви плануєте готувати в сотейнику тільки на поверхні плити, тоді до ручки можна не пред’являти підвищених вимог.
Кришка
Кришка сотейника – дуже важлива деталь. Тому до її вибору теж необхідно дуже уважно ставитися. Найоптимальнішим матеріалом, з якого може бути зроблена кришка є скло, яке стійке до різних температур. Якщо її краї будуть обрамлені в нержавіючу сталь, то ви можете бути впевнені в тому, що на кришці не буде відколів. Обов’язково у елемента має бути отвір, необхідний для виведення пари.
«Фішки»
Ще один важливий критерій, як вибрати сотейник – придивитися до його функцій. Зараз в магазинах представлені сучасні моделі, у яких є індикатор нагріву. Він дозволяє точно знати господині, що сотейник розігрітий до необхідної температури. Також є «новинки», які відрізняються шкалою вимірювання рідини в посуді. Насправді – це дуже сумнівні «навороти», за які маркетингові працівники просто витягують з нас гроші. Добре подумайте, чи дійсно вам потрібні такі датчики. Сотні років господині успішно обходилися без них.
Ось, мабуть, і вся основна інформація стосовно вибору сотейника. Не забувайте правильно оцінити об’єм посуду, щоб вам було комфортно в ньому готувати на всю сім’ю. Благо, з розмірами зараз проблем немає – одна і та ж модель зазвичай представлена в декількох варіантах об’єму. Намагайтеся купувати фірмовий посуд, це вбереже вас від розчарування.
��������: http://bt.web-3.ru/secret/?act=full&id_article=38989
� ������ Web-3.Ru