Смачний яблучний пиріг із заварним кремом – готується дуже просто та швидко

Цей неймовірно смачний яблучний пиріг із заварним кремом готується дуже просто та швидко. Він красивий, апетитно виглядає і сподобається всім!

З таким красивим, ароматним і дуже смачним пирогом можна зустріти і гостей. Це майже торт – з ніжною начинкою та хрумким тістом. Готується він трохи довше, ніж звичайна шарлотка, а виходить набагато смачніше та ефектніше. Якщо ви хочете порадувати близьких чи здивувати гостей – приготуйте його!

Інгредієнти для приготування:

Заварний крем:

  • молоко – 600 мл
  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 70 г
  • ванільний екстракт – кілька крапель
  • кукурудзяний крохмаль – 3 ст. л.

Пісочне тісто:

  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 100 г
  • сіль – щіпка
  • олія – ​​100 мл
  • розпушувач – 8 г
  • борошно – 300 г

Додатково:

  • яблука – 2 шт.

Приготування:

Почнемо приготування із заварного крему, тому що йому потрібно дати час охолонути. У миску вбиваємо 2 яйця, додаємо 70 г цукру і кілька крапель ванільного екстракту, або 0,5 ч. л. ваніліну. Перемішуємо віничком до однорідності.

Потім виливаємо сюди 100 мл молока та додаємо 3 ст. л. з невеликою гіркою кукурудзяного крохмалю та добре перемішуємо.

У каструлю наливаємо 500 мл молока, включаємо плиту і тонкою цівкою виливаємо підготовлену суміш. Постійно помішуючи, варимо заварний крем на помірному вогні до густої маси.

Бажано крем помішувати віничком, щоб не було грудочок.

Переливаємо крем в миску, щоб швидше охолонув, накриваємо плівкою і даємо охолонути.

А тим часом приготуємо пісочне тісто. У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо 100 г цукру, щіпку солі, 100 мл олії без запаху і віничком перемішуємо всі інгредієнти до однорідного стану.

Тепер у тісто додаємо практично все борошно і 8 г розпушувача. Замішуємо тісто. Борошно використовуємо просіяне. Усього необхідно 300 г борошна.

Тісто має вийти максимально м’яке, ніжне і яке не липне до пальців. Кладемо тісто в пакет і відправляємо у холодильник на 15-20 хвилин.

Для пирога беремо форму діаметром 28 см. Кладемо в неї тісто і розподіляємо його руками по всій формі, включаючи і бортики. Високі бортики не робіть, десь 2 см буде достатньо.

Заварний крем повністю охолонув, він став ще густішим, але зберіг свою ніжність. Перекладаємо весь крем на пісочне тісто і рівномірно ложкою його розподіляємо.

Форму поки що відставляємо убік і підготуємо яблука. Беремо 2 середні яблука, розрізаємо їх навпіл, видаляємо серцевину та нарізаємо на тонкі скибочки. Можна робити це за допомогою овочечистки. Шматочки яблук виходять дуже тонкими і такими, що добре гнуться в різні боки.

І тепер яблучні скибочки по колу вставляємо у заварний крем. У центр пирога вставляємо трояндочку, теж зроблену зі шматочків яблука. Пиріг і у сирому вигляді виглядає чудово.

Відправляємо його випікатися в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.

Наш пиріг готовий, дістаємо його з духовки та даємо охолонути до теплого стану. За бажанням пиріг можна присипати цукровою пудрою для прикраси.

Смачного!

Поділись


Новини партнерів