Як організувати дитяче свято?

Якщо ви вирішили організувати дитяче свято своїми силами – почніть підготовку з розмови з вашою дитиною. Детально і докладно поговоріть з нею про її інтереси: чого б вона хотіла у свій день народження, чого чекає і на що сподівається. І мова тут йде не про подарунок. Задавати пряме запитання: «Яке свято тобі сподобається?» – марно. Дитина навряд чи зрозуміє, що конкретно ви маєте на увазі. Розпитайте її про те, яку пригоду вона хоче, з якими героями хоче познайомитися. Знайдіть те, чим ваша дитина цікавиться і свято буде особливим для неї. Також можна звернутися до фахівців з цього питання, деталі можете переглянути за посиланням https://palki-skakalki.com.ua

До свята повинна готуватися вся сім’я! Нічого доброго не вийде, якщо мама звалює на себе всі обов’язки, а тато і старші діти повністю виключені з процесу. Коли ви готуєте свято всією сім’єю, дитина відчуває, що всі заради неї щось роблять, метушаться і це тільки посилює відчуття свята. Не тримайте в таємниці підготовку до свята, адже сам процес доставить малечі не менше радості.

Обговоріть меню з дитиною. Зрозуміло, що на питання про те, чим будуть пригощати гостей на святі, дитина, швидше за все, відповість «морозивом, шоколадом і тортиками», але ви можете розгорнути тему і запитати: «Може варто приготувати що-небудь на гаряче? А може твої друзі люблять салат? ». Залучіть дитину в процес готування, навіть найменші дітки можуть змішувати інгредієнти або прикрашати випічку.

Головний секрет в тому, щоб обговорити з дитиною ідею свята, але промовчати про сюрприз і подарунок. Перетворіть їх пошук в захоплюючу пригоду, нехай діти шукають скарб, розгадуючи складні загадки. Саме такі речі найчастіше викликають дитяче захоплення.

Не забудьте про музичний супровід. Витратьте кілька годин і запишіть на окремий диск музичну збірку для вашого свята, яку можна буде слухати і після торжества.

Кілька порад про те, як не зіпсувати свято:

1. Не робіть культу з їжі. Для дітей головне – розвага, а їжа – справа десята.

2. Уникайте страшних костюмів, навіть якщо ваш малюк любитель Фредді Крюгера, то інші діти можуть виявитися не настільки стресостійкими.

3. Краще не приводити на свято тварин. Навіть най терплячі собачки і кішечки можуть не витримати натиску дітлахів і заподіяти їм шкоду.

Поділись


Новини партнерів