Вибираючи стіл на кухню, необхідно взяти до відома ряд особливостей, які можуть вплинути на ступінь комфорту і візуальну привабливість приміщення в цілому. Широкий асортимент рішень, пропонований сучасними компаніями, робить пошук і покупку необхідного предмета обстановки процесом, що вимагає великих витрат часу. Заздалегідь визначивши тип виробу, який оптимально відповідає вашим вимогам, ви заощадите час і зможете уникнути помилок при його покупці, а переглянути деякі варіанти можна за посиланням krokwood.com/collections/obidni-stoly.

Вибір столів на кухню: форма і розмір

Комфорт – один з головних критеріїв, що впливають на вибір меблів для кухні. Відносно столів увага приділяється таким характеристикам:

  1. Розмір приміщення.

Малогабаритні кімнати диктують суворі вимоги до питань покупки тієї або іншої моделі. Стільниця виробу повинна бути досить компактною, щоб власники житла могли вільно пересуватися в межах кухні. Оптимальним рішенням є невеликий прямокутний столик, який однією своєю стороною присувається до стіни або підвіконня. Сучасні дизайнери пропонують варіант вирішення проблеми недостатньої площі – вибір кухонного столу, що висувається з прихованої ніші, або розкладного виробу.

При наявності достатньої площі рекомендовано придбати гарнітур, який складається з столу та стільців. Форма стільниці може бути будь-яка – кругла, овальна, класична прямокутна. Його розміщують безпосередньо вздовж стіни або по центру кімнати.

2. Кількість одночасно присутніх за столом осіб.

Відповіддю на питання, який стіл вибрати для кухні, може стати формула, по якій слід розраховувати розмір стільниці. Для комфортного розміщення однієї персони необхідно передбачати відстань не менше 65 см. Оптимальним рішенням для сім’ї з трьох осіб стане стіл розміром 120 х 80 см. У побутових умовах за ним зручно розмістяться домочадці, в разі приходу гостей – додатково дві людини.

Вибір кухонного столу: матеріал

Від виду матеріалу кухонного столу залежать довговічність виробу, здатність зберігати привабливий зовнішній вигляд протягом періоду експлуатації. Вибрати відповідний для вас варіант меблів, ви можете серед наступних пропозицій:

ДСП. Продукція виготовляється з композитних плит з шпонованим або ламінованим покриттям. Перший різновид характеризується низькою водостійкістю. У разі потрапляння вологи поверхня може розшаруватися, покоробитися. Другий варіант позбавлений цього недоліку. Обидві моделі відрізняються доступною для більшості покупців ціною.

Дерево. Матеріал, перевірений часом. Вироби з нього стійкі до пошкоджень, зносу, відрізняються високою довговічністю. До мінусів виробів з натуральної деревини відноситься масивність, що робить їх неприйнятним рішенням для малогабаритних кімнат. Класичний вид меблів з масиву не поєднується з дизайном приміщень в сучасному стилі.

Пластик. Яскраві моделі з міцної пластмаси відрізняє невисока ціна. Вони дають відповідь на питання, як правильно вибрати стіл для кухні, оформленої в стилі еклектика, модерн..

Меблі в сучасному стилі: проблема вибору

Як вибрати стіл на кухню, інтер’єр якої оформлений з використанням мотивів мінімалізму, стилю хай-тек, сучасної класики? Дизайнери рекомендують звернути увагу на моделі, виконані з використанням металевих і скляних елементів в комбінації з деревом, ДСП. У продажу представлені вироби різних конфігурацій:

  1. Традиційні. Їх стільниці являють собою прямокутник, коло або овал. Кількість ніжок, в залежності від моделі, варіюється від однієї масивної, найчастіше, фігурної підставки до класичних чотирьох опор. Як матеріали використовується скло, натуральне дерево, метал.
  2. Креативні. Покупцям, що цінують оригінальність і нестандартні рішення – дизайнери пропонують стільниці криволінійної форми, стилізовані під різні фігури. Вироби відрізняються незвичайним кольором, часто прикрашаються фантазійним орнаментом.