8 помилок, які ми допускаємо, коли хочемо заощадити при ремонті

Ремонт – справа витратна як за часом, так і по ресурсах. Нам хочеться зробити все ідеально і по можливості за невеликі гроші. Незважаючи на те, що зараз можна знайти матеріали за прийнятною ціною, все ж є речі, економія на яких потім обернеться великими витратами. Внутрішні роботи, виконані із застосуванням неякісних матеріалів, – це гарантія того, що вам доведеться переробляти ремонт не раз. Але небезпека криється не тільки у фінансовій сфері. Наприклад, ви знали, що неякісні вікна з ПВХ можуть збільшити ризик виникнення алергії і навіть астми?

Ми в хочемо застерегти вас від подібних помилок, тому детально розберемо, на що все-таки варто витратити більше грошей.

Підлогове покриття

Перша причина, через яку варто вибрати найбільш якісне підлогове покриття, – заміна більш дешевого варіанту буде вкрай проблематичною. Перед покупкою продумайте, для якої саме кімнати вам потрібна підлога.

Якщо це кухня, передпокій, ванна або туалет, то краще взяти плитку, ніж ламінат, так як при протіканні вам доведеться його міняти. Для підлоги в житлових кімнатах прекрасно підійде той же ламінат або лінолеум екстра-класу. За експлуатаційними характеристиками вони приблизно однакові.

Шпалери або будь-яке інше настінне покриття

Навіть для дуже бюджетних проектів дизайнери рекомендують брати фарбу для стін або шпалери тільки преміум-сегменту. Справа в тому, що хороша фарба рівніше лягає на стіну, витрати її набагато менші, а дорогі шпалери не пузиряться і не рвуться при нанесенні.

Також плюсом якісної фарби можна вважати її зносостійкість. Вона менше вигорає, як наслідок, стіни довше залишаються яскравими. Крім того, вона гіпоалергенна. Дорогі шпалери взагалі дуже складно порвати завдяки надзвичайно міцній основі.

Радіатори

Якщо ремонтні роботи припадають на опалювальний сезон, все набагато простіше: ви відразу зможете перевірити, наскільки радіатори справляються зі своїм завданням. Якщо ви робите ремонт в теплу пору року, важливо відразу купити якісну модель, так як при заміні невдалої батареї може знадобитися нова розводка труб.

На правильному радіаторі повинен бути регулятор, завдяки якому ви зможете встановити саме ту температуру, яка буде комфортна вам.

Сантехніка

У неякісного унітазу через пару років полущиться покриття кнопки (хром), вона почне заїдати, фаянс пожовтіє, а дешева начинка зливного бачка може прийти в непридатність. Так як приховані системи взагалі не завжди піддаються ремонту, краще, щоб вони від перевіреного виробника. До речі, в більш дорогих моделях фаянс покритий спеціальним захисним антибактеріальним шаром.

Гідроізоляція і вентиляція

Небезпека економії на інженерному обладнанні в тому, що ви не відразу зрозумієте, коли щось піде не так. В даному питанні краще найняти професійних робітників і закупити матеріали преміум-класу. Так буде менше шансів, що ви затопите сусідів і зіпсуєте свій ремонт. На жаль, зараз у багатьох новобудовах гідроізоляція не передбачена, так що ця робота лягає на плечі власника квартири.

Також важливою є наявність у ванній кімнаті примусової витяжки, яка запобіжить утворенню цвілі за рахунок видування вологого повітря з приміщення.

Дерево і конструкції з нього

Крім того, що неякісні дерев’яні конструкції (двері, меблі і так далі) швидко розсихаються і деформуються (шпон відшаровується, ручки відвалюються, матеріал добре пропускає звуки), через вміст формальдегіду вони можуть ще й завдати шкоди організму.

Краще вибирайте меблі з сосни: вона має більш м’яку текстуру і обмежений вибір кольору, зате у неї краща шумоізоляція, невисока ціна і приємний зовнішній вигляд.

Фурнітура

Якщо ви хочете, щоб полки висувалися плавно, дверцята не скрипіли, а ручки не відвалювалися, вибирайте якісну фурнітуру. Необов’язково витрачати на це весь бюджет, достатньо вибрати хорошого виробника і замовити стандартний набір. Ми рекомендуємо брати деталі з запасом, щоб потім не ламати голову над тим, що підійде під ваш дизайн.

Розетки

Мова не про якість розеток (зрозуміло, що вона має відповідати всім заходам безпеки: хороша розетка не іскрить, так як у неї не буде слабшати контакт від надмірної експлуатації), а про кількість.

Краще зробити їх більше, ніж бігати потім по всій квартирі з трійниками. Установку розеток і щитків теж рекомендується довірити професіоналам з відмінними відгуками.

Джерело

Поділись


Новини партнерів