10 щоденних звичок, які підривають наше здоров’я

Те, як ми себе почуваємо, часто залежить від наших звичок. Багато з нас цим нехтує, і регулярно наражають себе на небезпеку. Ми зібрали 10 щоденних звичок, які вбивають наш імунітет і наше здоров’я. Будьте обережні!

1. Смартфон

У сучасному світі з гаджетами ми проводимо більше часу, ніж з близькими людьми. Вони наші головні помічники і наші головні вороги. А все тому, що на їх поверхні накопичується величезна кількість мікробів. Ті, хто забувають смартфон періодично дезінфікувати, піддають себе великій небезпеці. Не забувайте протирати ваш смартфон антибактеріальними серветками хоча б раз на тиждень.

2. Дамська сумочка

Ви здивовані? І дарма. Після проведених досліджень вчені встановили, що на поверхні звичайної жіночої сумочки в середньому накопичується більше 10000 бактерій. А все тому, що, самі того не помічаючи, ми кладемо сумочку в кафе на стіл, на підлогу в офісі або залишаємо в інших не найчистіших місцях. Але якщо прибирання в приміщенні або прання одягу ми робимо регулярно, то про сумочку часто забуваємо.

3. Кавомашина

Офіси з кавоварками – це щастя для кавоманів, але також і небезпека. Справа в тому, що колба кавомашини розрахована на одну порцію кави, але ж вона може півдня простояти немитою. За цей час в ній накопичується величезна кількість бактерій. Тому варто ретельно мити колбу перед використанням офісної кавоварки.

4. Звичка заціловувати домашніх вихованців

Звичайно, складно втриматися від заціловування улюбленого домашнього вихованця. Але саме в поцілунках таїться велика небезпека. Так, існує ймовірність зараження токсоплазмозом, коли людина заражається паразитами, які виводять з ладу наш імунітет і послаблюють роботу організму в цілому.

5. Дошка для нарізання

Більшість господинь забувають про те, що не можна різати м’ясо, рибу та овочі на одній обробній дошці. Це справжній розсадник бактерій. Саме через це часто виникають харчові отруєння. Не забувайте, що для різних продуктів у вас повинні бути різні обробні дошки.

6. Немитий посуд

Багато попередньо замочують посуд після вечері в раковині, або ж просто лінуються відразу мити брудний посуд. Але так ви створюєте всі умови для поширення по дому небезпечних бактерій. У вашій раковині з брудним посудом може розвинутися кишкова паличка, стафілокок і навіть сальмонела.

7. Мокрі рушники

Ні в якому разі не можна залишати мокрі рушники у ванній або на кухні, адже в їх ворсинках будуть зі швидкістю світла розмножуватися бактерії. Також не варто кидати використані рушники на підлогу – це дуже негігієнічно. В ідеалі після кожного використання, рушник потрібно прати. А якщо такої можливості немає, не забувайте гарненько просушувати свій рушник.

8. Сушка для рук

Ви не повірите, але, коли ви сушите руки в автоматичній сушарці, ви ризикуєте здоров’ям. Доведено, що бактерії там не просто накопичуються, але і з потоком повітря легко поширюються по приміщенню. Так що краще, вимивши руки, використовуйте паперовий рушник.

9. Рідкісне прання зимових речей

Звичайні речі та постільну білизну ми перемо часто, а ось шарфи, шапки або рукавички вкрай рідко. І це в корені неправильно. Тому рекомендуємо прати їх хоча б 2 рази в місяць, інакше є ризик захворювання на гострі респіраторні захворювання і не тільки.

10. Миття рук гарячою водою

Відмити руки від бактерій і мікробів допомагають спеціальні миючі засоби, а ось температура води на цей процес впливає не так сильно. А якщо часто мити руки гарячою водою, можна заробити роздратування і навіть дерматит.

Поділись


Новини партнерів