Лікар назвала ягоди, які знижуть ризик серцево-судинних захворювань

Плоди, багаті на антоціанами – пігменти, які надають ягодам їх особливий колір і пов’язані зі здоров’ям серця.

Дієта відіграє важливу роль для людей з серцево-судинними захворюваннями, при цьому краще уникати продуктів з високим вмістом жиру і солі. Це враховуючи те, що жирна їжа може призвести до закупорки кровоносних судин, перешкоджаючи припливу крові до серця.

А сіль підвищує кров’яний тиск, що створює додаткове навантаження таких органів, як серце. Але так само, як їжа може бути винна у серцевих захворюваннях, вона також може допомогти захистити цей важливий орган від шкідливого впливу.

«Давно відомо, що вживання фруктів та овочів корисне для здоров’я серця, але нове дослідження дійсно наголошує на важливості вживання в їжу безлічі фруктів та овочів, а також кольорових сортів, включаючи ягоди», – каже лікар-дієтолог Василина Пономарьова.

Проведене дослідження показало, що вживання ягід може відіграти ключову роль у захисті серця від негативного впливу.

Ягоди багаті на антоціани — рослинні пігменти, які надають ягодам виразного синьо-червоного забарвлення — і містяться як у шкірці, так і в м’якоті, на відміну від шкірки інших фруктів.

Більше половині всіх серцево-судинних захворювань можна запобігти за допомогою покращення харчування.

“Зокрема, все більшу увагу привертає один підклас флавоноїдів, антоціани, відповідальні за червоний/синій відтінок. Серед найкорисніших ягід для серцево-судинної системи – ожина, малина та чорниця”.

Поділись


Новини партнерів