Холодні ноги є ознакою надто високого холестерину – лікар

Лікар попередив, що судоми в ногах можуть свідчити про високий рівень холестерину.

Високий рівень холестерину може бути небезпечним, оскільки може призвести до невідкладних станів, таких як серцеві напади та інсульти. Багато людей не відразу дізнаються, що вони мають це захворювання, оскільки воно може залишатися безсимптомним. Однак в інших випадках ознаки можуть проявлятися абсолютно незвично.

Якщо у вас високий рівень холестерину, це означає, що у вашій крові занадто багато жирової речовини, яка називається холестерином. Якщо його не лікувати, він може спричинити закупорку кровоносних судин, що стає серйозною проблемою. Зазвичай це викликано шкідливими звичками, такими як вживання занадто великої кількості жирної їжі та недостатнє фізичне навантаження.

Як і у разі будь-якого захворювання, чим раніше ви виявите симптоми, тим скоріше ви зможете звернутися за лікуванням.

“Холодні ноги” або “судоми” в ногах можуть вказувати на високий рівень холестерину.

«Високий рівень холестерину може виявлятися у ногах. Наприклад, людина може відчувати судоми під час руху, але після відпочинку їй стає легше. Їй також може бути холодно в ноги, незалежно від пори року. Це відчуття не обов’язково проявляється на обох ногах. Якщо ви помітили таке, я рекомендую негайно звернутися до кваліфікованого спеціаліста», – каже лікар-кардіолог Олег Варфоломєєв.

Він поділився іншими ознаками високого рівня холестерину, які треба шукати:

Слабкий пульс

При обстеженні у людини з високим рівнем холестерину може бути відсутнім пульс у кінцівках.

“Можливо, за допомогою стетоскопа лікар може помітити незвичайні звуки – “шуми”, особливо на закупорених артеріях”.

Ксантелазма

Високий рівень холестерину може спричинити ксантелазму, невеликі жовті жирові відкладення навколо очей.

«Вони переважно виникають на верхні повіки або в області навколо очей, біля носа. Існує також сухожильна ксантелазма, яка може вражати коліна, суглоби пальців або ахіллові сухожилля».

Поділись


Новини партнерів