Продукти, які допомагають печінці залишатися здоровою

Нашій печінці доводиться щодня виконувати безліч завдань від видалення токсинів з крові до допомоги травленню, а також зберігання необхідних вітамінів та мінералів, які організм може використовувати пізніше. Тому важливо, щоб сама печінка не була забруднена потенційними токсинами. Залишатися здоровою та чистою їй допомагають деякі продукти.

Паростки. Коли справа доходить до здоров’я печінки, одним з найкращих засобів для її очищення є паростки пшениці. Вони, наповнені хлорофілом, допомагають видаляти з печінки компоненти, що забруднюють її, а також підтримують її активну функцію.

Буряк. Буряковий сік взимку – це багате джерело нітратів та антиоксидантів, відомих як беталаїни, які допомагають зменшити окисне ушкодження та запалення печінки.

Виноград. Його вживання допомагає підвищити рівень антиоксидантів в організмі, які зменшують запалення печінки.

Зелені овочі. Овочі, такі як броколі, білокачанна або брюссельська капуста сприяють природній детоксикації печінки і підвищують рівень ферментів, що допомагають печінці справлятися з розщепленням шкідливих речовин, що проникають в організм.

Грецькі горіхи. Багаті антиоксидантами та омега-3 кислотами, вони відомі своєю здатністю зменшувати жирові відкладення в печінці. З’їдайте щодня маленьку жменьку – і ваша печінка буде щасливою, повідомило видання The Health Site.

Поділись


Новини партнерів