Дієтолог назвала найкориснішу для діабетиків спецію

Найкращою спецією для діабетиків є кориця, тому що вона допомагає організму активувати транспортування глюкози в клітини і тим самим знижує рівень цукру в крові. Про це розповіла лікар-дієтолог Олена Соломатіна.

“Часто буває, що при діабеті II типу інсулін є, він тягне за собою глюкозу в клітину, але вона не відкривається. Кориця нібиби забезпечує зчіплення саме цього “ключа” з “замком”. Відкривається клітина, і інсулін з глюкозою в неї проходить. Відповідно, рівень цукру в крові знижується”, – пояснила експерт.

Крім цього, кориця має антиоксидантні властивості і протизапальну дію. Також запах цієї спеції здатний обхитрити організм, наголосила Соломатіна.

Запах кориці дає сигнал головному мозку, що в принципі людина ніби наситилася. Навіть якщо людина з’їла трохи, їй здається, що вона з’їла набагато більше. Тобто потяг до вуглеводистої їжі зменшується.

Фахівець порекомендувала додавати корицю до цикорію, какао або чаю. Можна заварити половину чайної ложки цієї спеції, дати настоятися 10 хвилин, після чого випити.

Поділись


Новини партнерів