Експерти назвали продукти, постійне вживання яких, загрожує закупоркою артерій

Вершкове масло, сир, бісквіти знаходяться серед продуктів, регулярне вживання яких, сприяє закупорюванню артерій.

Проблема закупорювання артерій асоціюється з розвитком атеросклерозу – судинної патології, коли у артеріях організму формуються і накопичуються холестеринові бляшки. Ці відкладення, що складаються з жиру та кальцію, поступово звужують внутрішній простір судин, внаслідок чого обмежується надходження крові до органів та тканин. При закупорюванню артерій, що виникає, може критично порушуватися кровообіг головного мозку і серця, що загрожує розвитком серйозних станів, що загрожують життю.

Медичними експертами журналу Eat this, not that! Було названо продукти, постійне вживання яких загрожує подібною закупоркою артерій через скупчення в них надлишків холестерину. Один з них – бекон – містить високу концентрацію насиченого жиру та солі. За словами фахівців, щоб уникнути проблем із судинами, їсти бекон щодня не потрібно.

Також суворо помірним має бути споживання вершкового масла, яке здебільшого складається з насиченого жиру. Крім того, при постійному вживанні для здоров’я небезпечний бісквіт та інша випічка – ці продукти насичені жиром і вуглеводами, що швидко засвоюються, переробка яких стимулює виробництво холестерину печінкою.

Сир, незбиране молоко, будучи жирними продуктами, не повинні вживатися на постійній основі у великій кількості, наголосили експерти. Їхня рекомендація: достатньо двох порцій молочних продуктів на день, не більше.

Сприяє закупорюванню артерій холестерином і смажена їжа, перенасичена жирними кислотами і містить «вбивчі» для судин і серця трансжири. В ідеалі, вважають фахівці, смажені продукти взагалі не повинні бути присутніми в раціоні.

Поділись


Новини партнерів