Лікар назвала небезпечні причини того, що постійно мерзнуть руки і ноги

Однією з найпоширеніших причин підвищеної мерзлякуватості кінцівок є дефіцит заліза в організмі, повідомила невролог Айшат Юнусова.

Невролог прокоментувала в інтерв’ю ті фактори, які можуть пояснювати той факт, що у людини постійно мерзнуть руки та ноги. Фахівець зазначила, що ця проблема може зберігатися практично в будь-яку пору року, і якщо кінцівки залишаються холодними в теплі, а при зниженні градуса взагалі “дубіють” і не зігріваються, це може вказувати на серйозне чи небезпечне порушення. Наприклад, на залізодефіцитну анемію, з якою, в свою чергу, можуть бути пов’язані патології інших органів.

«Однією з частих причин того, що постійно мерзнуть руки та ноги є дефіцит заліза, внаслідок якого відбувається гіпоксія. Залізо є ключовим компонентом гемоглобіну – особливого білка, що забезпечує зв’язування кисню із клітинами крові», – пояснила Юнусова.

Інша причина надмірної мерзлякуватості та підвищеної чутливості до холоду – це ендокринні порушення. Найчастіше мерзлякуватість говорить про проблеми зі щитовидною залозою. Крім холодних кінцівок на них можуть вказувати набряки обличчя, опухлі повіки, занадто сильна сухість шкіри.

Ще однією небезпечною причиною постійного замерзання є серцева недостатність. За словами Юнусової, цю патологію також видають блідість шкіри та схильність до набряків.

Поділись


Новини партнерів