Вчені назвали корисні для легенів продукти

У зимовий період легені людини стають особливо вразливими перед дією вірусів та бактерій, що спричиняють різні респіраторні захворювання. Але кожна людина може допомогти собі, якщо в цю пору року розумно підійде до організації свого харчування.

Фахівці назвали продукти, які сприятливо впливають на головний орган дихання. Так, одним із найкорисніших для легень людини продуктів є грейпфрут. Усього 1-4 плоди на тиждень – і ризик розвитку онкологічних захворювань усієї респіраторної системи буде суттєво знижений.

Не менш корисним ефектом може похизуватися і бразильський горіх, який містить велику кількість вітаміну Е та селену, які допомагають знижувати ризик розвитку раку легень.

Спокійніше можуть почуватися і любителі цибулі. Завдяки антиоксидантам, що містяться в ній, легені очищаються від токсинів, які накопичуються в них через шкідливі звички, на зразок куріння.

Правильно функціонувати та підтримувати свою роботу в нормальному стані легеням допоможе і джерельна вода – не менше 7-8 чашок на день.

Впливає на здоров’я органу з позитивної точки зору і морквяний сік, пити який як легкий перекус можна чи не щодня. А ось імбир позбавить легені від слизу, що формується у них під впливом сої, пшениці та молочних продуктів.

Трав’яний чай, за словами вчених, допоможе очистити від токсинів не лише органи дихання, а й весь організм загалом. Схожий ефект мають також журавлинний і ананасовий соки, які ще й активізують боротьбу з бактеріями.

Поділись


Новини партнерів