Дієтолог Марія Зайцева розповіла про найбільш шкідливі страви новорічного столу – однією з них фахівець вважає маринади.
«Найшкідливішою стравою я б назвала маринади, у складі яких присутні: сіль, оцет, цукор, вино. У комбінації з іншими продуктами це може дати далеко не корисний ефект», – пояснила дієтолог.
Також фахівець порекомендувала не ставити на новорічний стіл газовані напої. За словами Марії Зайцевої, їхнє вживання негативно впливає на шлунок, підшлункову залозу, кров.
«Газовані напої в жодному разі не можна вживати у поєднанні з жирною їжею, але особливо пити натще», – сказала вона.
Традиційні новорічні багатошарові та майонезні салати дієтолог також віднесла до найбільш шкідливих страв. Експерт попередила, що вони, як правило, є надкалорійними та важкими для травлення через велику кількість різних інгредієнтів та жиру. До того ж, ці страви часто сприяють підвищенню рівня холестерину.
Ще одна порада дієтолога: утриматися від поїдання тортів чи тістечок після того, як уже було чимало з’їдено та випито. Лікар констатувала, що жирний кондитерський крем може сприяти згущенню крові, утворенню атеросклеротичних бляшок.
Медик заявила, що незадовго до застілля корисно випити чай із лимоном – це стимулюватиме роботу травлення.