Суміш інгредієнтів оселедця під шубою є небезпечним поєднанням, заявила лікар Антоніна Саволюк.
Оселедець під шубою – традиційний для багатьох українців новорічний салат. Терапевт Антоніна Саволюк пояснила в інтерв’ю, чому ця страва може виявитися шкідливою.
Один з мінусів оселедця під шубою – рясна майонезна заправка, що насичує її непотрібним жиром і додатковими калоріями. За наявності діабету, проблем із підшлунковою залозою від майонезу краще утримуватися.
Також медик Саволюк вказала на те, що у своєму поєднанні компоненти оселедця під шубою є «небезпечною сумішшю». При деяких хронічних проблемах зі здоров’ям такий салат їсти не варто, вважає терапевт.
«Оселедець – це жир, білок та багато солі, яйця – це тваринний білок, майонез – це багато солі, багато жиру, додаткові вуглеводи. Все разом для організму – небезпечна суміш», – сказала Антоніна Саволюк.
Фахівець додала, що відварені картопля, морква та буряк, що входять до складу страви, є джерелом великої кількості вуглеводів і мають високий глікемічний індекс. Вживання таких продуктів сприяє швидкому підвищенню рівня цукру в крові, появі зайвої ваги, а також може призвести до зриву систем, що відповідають за вуглеводний обмін.
«Людям із цукровим діабетом, інсулінорезистентністю, високим тиском, ризиком атеросклерозу та серцевими недугами краще з такими закусками не експериментувати», – резюмувала медик.