Експерти: щоденне вживання бананів покращує тиск та роботу серця

Підвищений кров’яний тиск створює додаткове навантаження на судини, серце та мозок. Якщо його не контролювати та не лікувати, це може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям, таких як хвороби серця, інсульти. Про користь бананів для покращення контролю кров’яного тиску в організмі розповіла консультант із харчування Шона Вілкінсон, її доводи опублікувало видання Express.

За словами фахівця, однією з причин високого кров’яного тиску є незбалансований раціон – зокрема, вживання надто великої кількості солі (натрію) та насичених нею продуктів. Але так само, як харчування може викликати гіпертонію, воно може допомогти впоратися з проблемою високого тиску, наголосила експерт.

«Одним із способів знизити високий кров’яний тиск без ліків є вживання продуктів, що містять калій, магній і вітаміни групи В», – констатувала Шона Вілкінсон.

З урахуванням вищесказаного, фахівець порадила вживати в їжу банани. Ці фрукти багаті на калій, який є ключовим мінералом, що знижує кров’яний тиск і робить більш збалансованою кількість натрію в організмі. Калій допомагає знизити кров’яний тиск, оскільки сприяє виведенню надлишків натрію із сечею, послаблюючи напругу у кровоносних судинах. Завдяки цьому мікроелементу тіло підтримує нормальний рівень рідини всередині клітин. До того ж він допомагає м’язам та серцю скорочуватися, що забезпечує перекачування крові по всьому тілу до життєво важливих органів.

“Один банан на день не тільки дасть вам заряд енергії, а й допоможе підтримувати нормальну роботу серця”, – резюмувала експерт.

Поділись


Новини партнерів