Нефролог назвала найяскравіший симптом каменів у нирках

Головною ознакою наявності камінців у нирках нефролог Ірина Безгіна назвала найсильніший біль у районі попереку. На найяскравіший симптом цього захворювання вона вкзала у одному зі своїх інтерв’ю.

За словами Безгіної, якщо камені зрушили з місця, вони дадуть про себе знати дуже сильним болем. «Головною ознакою того, що камінці в нирках заворушилися або й взагалі попросилися назовні є сильний біль, такий, що на стіну хочеться лізти. Вас може нудити, у вас може крутитися голова, ви можете знепритомніти від болю, може піднятися температура до 40 градусів», — пояснила вона.

Ниркову кольку нефролог вважає одним із найболючіших станів людини. «Люди реально можуть кричати від болю. Не візьмуся щось радити щодо препаратів та знеболювальних. Краще одразу викликати швидку», — порекомендувала вона, додавши, що такі виклики майже завжди закінчуються госпіталізацією та УЗД.

Лікар також зазначила, що часто людина, яка не проходить регулярно УЗД, може і не знати про наявність у неї камінців або піску в нирках. За її словами, ультразвукове дослідження нирок необхідно робити щорічно, як і усієї черевної порожнини, а якщо проблеми з парним органом вже є, то краще проходити УЗД кожні три місяці.

Поділись


Новини партнерів