Дієтолог Михайло Гінзбург пояснив, чому сир вважається одним із найнебезпечніших молочних продуктів. Фахівець зазначив, що він насичений тіарміном – ця амінокислота провокує напади мігрені в деяких людей.
«Сир також може бути шкідливий для хворих на гіпертонію. Він таки надмірно солоний», – додав Гінзбург.
Ще один мінус сиру – це високий вміст насиченого жиру. Продукти цього типу повинні вживатися строго помірно, зловживання ними сприяє збільшенню ваги та холестерину в крові.
Крім сиру, до найнебезпечніших молочних продуктів належить вершкове масло. Михайло Гінзбург зазначив, що його вживання є небажаним при зайвій вазі та підвищеному рівні холестерину через суттєву концентрацію у продукті насичених жирних кислот.