За словами лікаря-дієтолога Анжеліки Дюваль, ананас – це багате джерело калію та магнію, що є корисними для судин.
Фахівець розповіла, що цей фрукт добре впишеться до раціону під час новорічних свят.
«Він здатний боротися із стрибками тиску та набряками, викликаними не завжди корисним харчуванням», – зазначила Анжеліка Дюваль.
Дієтолог уточнила, що у складі ананасу міститься багато калію, а також є магній. Ці мікроелементи сприяють усуненню набряклості, регуляції артеріального тиску. Гіпертоніки цілком можуть дозволити собі поласувати ананасом.
До того ж фрукт насичений бромелайном, який в організмі грає роль ферменту, покращуючи засвоєння їжі. Наприклад, у поєднанні з ананасом швидше перетравлюються важкі м’ясні страви.
Іншим важливим плюсом ананаса Дюваль назвала його здатність розріджувати кров, впливати на зниження рівня холестерину. Крім цього, його вживання взимку надає підтримку імунітету організму.
«Завдяки своєму складу ананас підвищує імунітет, допомагає виводити мокротиння. У ньому міститься велика кількість вітаміну C», – констатувала фахівець.
Медик наголосила, що у їжу корисніше вживати свіжий, а не консервований продукт – в останньому надто багато цукру.