Онколог назвав небезпечну ознаку раку шиї та головного мозку

Онкологічні захворювання, як і раніше, забирають десятки тисяч життів на рік. Підступність раку полягає в тому, що на ранніх стадіях захворювання ніяк не турбує людину. Якщо проходити медичні обстеження хоча б раз на рік, це знизить ризик виявлення онкології на пізній стадії і допоможе успішніше лікувати хворобу, особливо якщо йдеться про агресивні види раку.

Один із найшвидших видів раку — новоутворення в області шиї та голови. Як правило, їх виявляють на пізній стадії, коли допомогти пацієнтові вже практично неможливо, лікар-онколог Іржі Кубес закликав не ігнорувати тривожні ознаки, про які сигналізує організм, наприклад, варто бути уважнішими при постійних болях у шиї.

На розвиток раку шиї та голови також можуть натякати біль у зубах та яснах, виразки у порожнині рота, червоні та білі плями у роті. Деякі пацієнти з таким видом раку скаржаться на закладеність вух, набряк шиї та припухлості — стверджує Іржі Кубес.

Онколог зазначив, що приводом для занепокоєння має стати і біль у горлі, який з’являється без видимих причин і не минає більше двох тижнів. При появі хоча б однієї з перерахованих вище ознак необхідно терміново звернутися до лікаря, пише Daily Express.

Поділись


Новини партнерів