Гастроентеролог назвав три продукти, що руйнують підшлункову залозу

Кандидат медичних наук, гепатолог, гастроентеролог Сергій В’ялов у своєму Telegram-каналі повідомив, що нашкодити підшлунковій дуже просто. А ось відновити орган повністю – практично неможливо.

За словами лікаря, необхідно бути акуратнішими в плані вживання жирних продуктів. Мова не тільки про рослинні та вершкові масла. Так, жирне смажене м’ясо та наваристі бульйони – шкідливі для підшлункової.

Крім жирного, основними ворогами підшлункової виступають копчене та солодке. Ці продукти, особливо за наявності хронічного панкреатиту, краще прибрати зі свого раціону.

І включати їх у повсякденне меню, як звикли багато людей – не варто, — розповіла медик.

Якщо проблеми з підшлунковою вже є (про порушення в роботі органу свідчать біль оперізувального характеру, дискомфорт, нудота після вживання жирної їжі), слід намагатися уникати поширених помилок. Вони потім лише погіршать стан.

Для початку – потрібно не потрібно, люди починають пропивати курс ферментів. Краще, звичайно ж від цього не стає, запалення триває. А потім, коли вже з’являється напад чи ситуація з панкреатитом, коли все вже дуже погано, тоді й біжать до лікарні, сподіваючись на лікарів та диво. Тож чекати не треба, адже від підшлункової може не залишитися нічого, – попередив В’ялов.

Поділись


Новини партнерів