Лікар назвала продукти, необхідні для зміцнення кісток у літньому віці

Продукти, що містять білок, кальцій, вітамін D, допомагають зміцнювати кістки літнім людям, про це розповіла лікар Наталія Лазуренко.

Потоншення і крихкість кісток є типовою проблемою у літньому віці. Якщо говорити про продукти, які допомагають їх зміцнювати, Лазуренко наголосила на важливості достатнього отримання білка – наприклад, з різних видів м’яса. Лікар наголосила: білок підтримує цілісність кісткової тканини.

Іншим типом продуктів для зміцнення кісток у похилому віці є джерела кальцію.

«Потрібно поповнювати рівень кальцію. Це можуть бути не тільки молочнокислі продукти. У насінні льону чи кунжуті теж знаходиться велика кількість кальцію, який нам необхідний для формування кісткової тканини. Причому насіння бажано подрібнювати», – поділилася порадою Лазуренко.

Крім цього, добрий стан кісток неможливо уявити без вітаміну D – він забезпечує засвоєння кальцію. Цим вітаміном організм забезпечують жирна морська риба (включаючи оселедець, скумбрію), водорості, печінку тріски, яйця.

У той же час ендокринолог рекомендує людям похилого віку звертатися до лікаря для визначення точного стану кісткової тканини. Можливо, фахівець, призначивши відповідні аналізи, визнає, що необхідний додатковий прийом препаратів.

Поділись


Новини партнерів