Лікар назвав дієві способи подолати хронічну втому

На думку відомого дієтолога Михайла Гінзбурга, достатнє споживання харчових волокон, що стимулюють кишкову флору, є одним із способів подолати хронічну втому.

Гінзбург повідомив, що синдром хронічної втоми може виникати через захворювання.

«Потрібно здати загальний розширений аналіз крові та пройти діагностику щитовидної залози. Якщо в аналізах немає відхилень, патологій, але стан втоми не минає, причини потрібно шукати в іншому», – заявив фахівець.

Михайло Гінзбург зазначив, що нерідко відсутність тонусу, енергії одночасно з нервозністю, тривожністю чи депресією буває пов’язана з дефіцитом рухової активності. Необхідний обсяг фізичних навантажень допомагає вирішити проблему.

Також досить поширеною причиною постійного занепаду сил є нестача вітамінів та мінералів. Цинк, залізо, йод, мідь, вітаміни групи B, аскорбінова кислота – при наявному дефіциті їхнє поповнення може повернути хороше самопочуття.

Михайло Гінзбург додав: синдром хронічної втоми може означати, що у людини порушено мікрофлору кишечника. Для покращення кишкового мікробіома він порадив вживати кисломолочні напої, а також квашену капусту, мочені яблука. Крім цього, підкреслив експерт, важливе регулярне отримання харчових волокон – вони присутні в ягодах, фруктах, цільних крупах, грубому хлібі, висівках.

Поділись


Новини партнерів