Лікар пояснила шкоду тунця для здоров’я

За словами терапевта і дієтолога Маргарити Корольової, тунець належить до найшкідливіших видів риб.

Фахівець зазначила, що м’ясо тунця, призначене для вживання, зазвичай є м’ясом вікової та великої риби. За роки свого плавання вона встигає нагромадити в собі небезпечні для здоров’я речовини – наприклад, у вигляді солей важких металів, тієї ж ртуті, якими забруднені моря та океани.

“При регулярному використанні в раціоні тунець може бути джерелом інтоксикації, яка призводить до того, що людина починає швидко втомлюватися, у неї знижується працездатність, падає імунітет”, – повідомила Корольова.

Фахівець попередила, що часте вживання тунця може негативно впливати на печінку, сприяючи її навантаженню як головного органу детоксикації в організмі. В результаті її здатність очищати кров знижується, що призводить до збільшення концентрації небажаних речовин. Це сприяє формуванню оксидативного стресу, з яким тісно пов’язаний розвиток різних патологій.

За словами медика, їсти потрібно рибу, яка є невеликою за розміром. Така риба не є довгожителем і не встигає накопичити в собі небезпечні забруднювачі.

«Найкорисніші – це тріскові види риб. Вони привносять в організм достатню кількість мінералів і білок, що дуже добре засвоюється»», – підсумувала лікар.

Поділись


Новини партнерів