Улюблене поєднання багатьох українців – молоко та випічка – може зашкодити роботі травлення, констатує дієтолог Олена Соломатіна.
В своєму інтерв’ю лікар-дієтолог назвала небажані поєднання продуктів із молоком. Соломатіна наголосила, що білок молока є «складним» компонентом, який погано переносить сусідство інших поживних речовин.
«Білок молока в цілому не дуже добре з чимось поєднується. Здебільшого він вступає у конкуренцію», – сказала дієтолог.
Олена Соломатіна додала, що досить шкідливо вживати молоко одночасно з рибою, овочами – це загрожує проблемами із ШКТ, що сприяє появі діареї.
Також небажаним лікар назвала поєднання молока та здоби.
“Якщо пити молоко з білою булкою, метеоризм, диспепсія в цьому випадку дуже багатьом забезпечені”, – попередила фахівець.
Медик підказала, що прийнятним є поєднання молока та круп, якщо варити каші. Але в той же час експерт підкреслила: запивати молоком будь-яку готову страву все ж не потрібно. Молоко для організму є їжею само по собі, пояснила Соломатіна.
За словами дієтолога, молоко поєднується з ягодами, але вони не повинні бути виражено кислими.