Лікар розповіла, як запобігти дегенерації мозку за допомогою їжі

Високий рівень концентрації уваги, хороша пам’ять, швидке розуміння – харчування також відіграє велику роль у підтримці когнітивних здібностей. Тому що певні продукти захищають від розумового погіршення та роблять мозок ефективнішим.

Підтримувати голову у формі якнайдовше і протидіяти розумовому занепаду – для цього багато може зробити кожен. Серед іншого здорове харчування має вирішальне значення.

“Фрукти та овочі забезпечують нас необхідними вітамінами, мінералами та клітковиною. Але ще більше ми їмо не фруктів та овочів, а саме так званих вторинних рослинних речовин”, – каже лікар-дієтолог Василіса Пономарьова.

Як працюють флавоноїди:

  • Уповільнюють розумову деградацію.
  • Зменшують шкідливі окисні процеси.
  • Не дають розвиватися запаленню.
  • Підтримують здоров’я кровоносних судин.
  • Захищають від раку та серцевих захворювань.

“Якщо ви справді з’їдаєте 500 грамів овочів щодня, то у вас не залишається стільки місця на тарілці або в шлунку для продуктів, які шкідливі для здоров’я або роблять вас товстими. Однак я вважаю, що важливо, щоб все було свіжим”.

Позитивний вплив на головний мозок мають такі продукти:

  • полуниця
  • апельсини
  • грейпфрути
  • лимонний сік
  • яблука та груші
  • банани
  • селера та перець.
Поділись


Новини партнерів