Лікар назвала захворювання, які провокують підвищену сонливість

Лікар зазначила, що різні захворювання можуть проявлятися зовні симптомом у вигляді підвищеної сонливості. Одна з таких недуг – цукровий діабет. При цьому захворюванні можливі порушення метаболізму, що негативно впливають на рівень енергії, тонус.

«Постійна втома та бажання поспати – одна з типових ознак цукрового діабету», – наголосила Терещенко.

Інше захворювання, симптомом якого є підвищена сонливість – залізодефіцитна анемія. У її випадку (як можна зрозуміти з назви) в організмі знижено вміст заліза, що забезпечує активність кров’яних клітин і доставку ними кисню до органів тіла, включаючи мозок. Людина з анемією відчуває нестачу кисню, що сприяє появі таких ознак як підвищена стомлюваність, млявість, сонливість, запаморочення.

Крім того, постійне бажання спати може переслідувати людину з нездоровою щитовидною залозою.

«При гіпотиреозі (зниженій функції щитовидної залози) уповільнюються всі процеси в організмі, виникає слабкість, сонливість, а також збільшується вага», – доповнила Ірина Терещенко.

Також лікар звернула увагу на те, що підвищена сонливість може виникати через дефіцит поживних речовин, вітамінів, мінералів.

“Залізо, вітамін D, Е, В12, цинк, магній, калій – основні речовини, від яких залежить наша бадьорість”, – уточнила експерт.

Поділись


Новини партнерів