Лікар пояснила необхідність змінювати спосіб життя після 40 років

Терапевт Марія Черняєва: після 40 років необхідно переглядати звички, пов’язані з вживанням їжі та алкоголю.

Лікар пояснила в своєму інтерв’ю необхідність змінювати спосіб життя після 40 років – однією з причин цього є вікове уповільнення метаболічних процесів.

«Після 40 років починають гірше виводитися з організму шкідливі речовини, триває перебудова тканин. Крім того, гірше виробляється інсулін та знижується ферментативна активність», – зазначила фахівець, розмовляючи з радіо Sputnik.

Черняєва додала, що ці зміни впливають на процеси засвоєння їжі – зокрема, після 40 років можуть гірше сприйматися організмом деякі продукти, жирна їжа. В результаті звичні, здавалося б, продукти починають викликати появу неприємних симптомів, що свідчать про проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

Також терапевт звернула увагу на те, що в міру дорослішання та старіння змінюється те, як людський організм переробляє алкоголь. Виведення токсинів, що утворюються при його розщепленні уповільнюється – це робить більш суттєвим їх негативний вплив на тканини органів.

«Середньостатистичній людині після 40 років треба розбудовувати раціон та спосіб життя», – наголосила медик.

Фахівець зазначила, що нехтування цим принципом загрожує зростанням зайвої ваги та обсягів тіла, з чим, у свою чергу, асоціюється розвиток багатьох захворювань.

Поділись


Новини партнерів