Речовина, що міститься в пиві, здатна знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера, такого висновку дійшли італійські вчені з університету Мілано-Бікокка.
За результатами дослідження, опублікованого в журналі ACS Chemical Neuroscience, квітки хмелю містять корисні антиоксиданти, які зменшують ризик утворення білкових бляшок у мозку, нерозривно пов’язаних із хворобою Альцгеймера. Вживання натурального пива допомагає виведенню з організму токсинів, що спричиняють розлад мозку.
Найкращим засобом дослідники визнали теттнанг – різновид німецького хмелю. Пиво на його основі показало найвищий вміст певного антибіотика, що зменшує запалення у мозку.
Проте вчені попередили, що надмірне вживання алкоголю шкодить організму. Надлишок пива прискорює атрофію мозку та знижує когнітивні здібності.