Лікарі розповіли, які продукти небажано їсти після 35 років

Терапевти та дієтологи попереджають: чим старшими ми стаємо, тим більша ймовірність познайомитися із зайвою вагою, проблемами із ШКТ та гормональними бурями в організмі. Вся справа в уповільненні метаболізму, проблемах з обміном речовин, що загострюються (він стає не таким активним, як 10 років тому) і погіршенні якості їжі, яку ми їмо.

Чим більше “харчового сміття” в наших тарілках, тим більша ймовірність стати вічним пацієнтом дієтолога чи ендокринолога.

Дієтолог Олег Грищенко рекомендує всім людям, старшим 35 років, незалежно від статі та національності, відмовитися від наступних продуктів:

  • м’ясо з хрусткою скоринкою;
  • соєвий та сирні соуси;
  • салямі та хот-доги;
  • чипси;
  • маргарин;
  • бекон;
  • рогалики та білий хліб;
  • продукти, які містять пестициди;
  • кава з льодом, а також морозиво з кофеїном;
  • вегетаріанські бургери;
  • консервовані фрукти.
  • покупний йогурт
  • солодкі газовані напої.

Лікар зазначив, що в кожному з перерахованих вище продуктів немає жодної користі і мінімум вітамінів. Навіть незважаючи на обіцянку виробників. Зате ароматизаторів, цукру та барвників із підсилювачами смаку – вищі за норму.

– Наприклад, у покупному йогурті часто міститься стільки ж цукру, скільки у креманці морозива. Це правило поширюється також на тістечка, кекси та коржики на сніданок. А в газованих напоях взагалі містяться барвники, що потенційно викликають рак, і є основним джерелом цукру в раціоні, – зазначив Грищенко.

Нашкодять фігурі та здоров’ю та звичні атрибути «дорослого» життя – пиво, солона рибка, коктейлі та інші види алкогольних напоїв. Більше того, їх вплив на здоров’я можна помітити набагато раніше – по опухлому обличчю, набрякам і безсонню, що з’явилися.

Дієтолог нагадує, що тільки оздоровивши свій раціон харчування можна отримати шанс старіти красиво та витончено. Особливо це актуально для жінок.

Поділись


Новини партнерів