Терапевти та дієтологи попереджають: чим старшими ми стаємо, тим більша ймовірність познайомитися із зайвою вагою, проблемами із ШКТ та гормональними бурями в організмі. Вся справа в уповільненні метаболізму, проблемах з обміном речовин, що загострюються (він стає не таким активним, як 10 років тому) і погіршенні якості їжі, яку ми їмо.
Чим більше “харчового сміття” в наших тарілках, тим більша ймовірність стати вічним пацієнтом дієтолога чи ендокринолога.
Дієтолог Олег Грищенко рекомендує всім людям, старшим 35 років, незалежно від статі та національності, відмовитися від наступних продуктів:
- м’ясо з хрусткою скоринкою;
- соєвий та сирні соуси;
- салямі та хот-доги;
- чипси;
- маргарин;
- бекон;
- рогалики та білий хліб;
- продукти, які містять пестициди;
- кава з льодом, а також морозиво з кофеїном;
- вегетаріанські бургери;
- консервовані фрукти.
- покупний йогурт
- солодкі газовані напої.
Лікар зазначив, що в кожному з перерахованих вище продуктів немає жодної користі і мінімум вітамінів. Навіть незважаючи на обіцянку виробників. Зате ароматизаторів, цукру та барвників із підсилювачами смаку – вищі за норму.
– Наприклад, у покупному йогурті часто міститься стільки ж цукру, скільки у креманці морозива. Це правило поширюється також на тістечка, кекси та коржики на сніданок. А в газованих напоях взагалі містяться барвники, що потенційно викликають рак, і є основним джерелом цукру в раціоні, – зазначив Грищенко.
Нашкодять фігурі та здоров’ю та звичні атрибути «дорослого» життя – пиво, солона рибка, коктейлі та інші види алкогольних напоїв. Більше того, їх вплив на здоров’я можна помітити набагато раніше – по опухлому обличчю, набрякам і безсонню, що з’явилися.
Дієтолог нагадує, що тільки оздоровивши свій раціон харчування можна отримати шанс старіти красиво та витончено. Особливо це актуально для жінок.