Кардіолог розповіла, як захиститися від інсульту

Ризик розвитку інсульту тісно пов’язаний із кров’яним тиском та станом судин, підкреслює кардіолог Ганна Давидова.

Вона нагадала про існування двох типів інсульту – ішемічного та геморагічного.

«Ішемічний інсульт виникає через порушення кровопостачання ділянки мозку. При геморагічному відбувається крововилив у мозок чи його оболонки», – уточнила Давидова.

Фахівець зазначила, що геморагічний інсульт може вражати не лише людей похилого віку. Його ключовим провокуючим фактором є неконтрольоване зростання тиску. Нерідко геморагічний інсульт стає результатом гіпертонічного кризу, також до нього ведуть патологічні зміни судин, порушення зсідання крові.

Кардіолог Давидова назвала головну умову захисту від інсульту даного типу – це контроль кров’яного тиску, знання його показників.

«Якщо у вас виявлять початкову стадію артеріальної гіпертензії, потрібно звернутися до кардіолога та розпочати лікування – це знизить ризик геморагічного інсульту», – наголосила медик.

Що стосується ішемічного інсульту, Ганна Давидова зазначила: його ймовірність зростає у літньому віці або за наявних захворювань серця. Головною умовою захисту від інсульту цього типу медик вважає профілактичні перевірки у кардіолога.

«УЗД судин шиї та серця, аналіз крові на потрібні показники та дотримання призначень лікаря», – перерахувала експерт заходи для профілактики.

Поділись


Новини партнерів