Лікар назвала продукти, які негативно впливають на печінку

Для підтримки хорошого здоров’я печінки лікар рекомендує відмовитися не тільки від цукру, але й від надмірного вживання фруктів.

Лікар-гастроентеролог Валерія Ломова відзначила в інтерв’ю великий вплив, який чинить на стан печінки повсякденний раціон людини.

«Для недопущення проблем із печінкою важливо виключити з раціону низку шкідливих продуктів та налагодити режим харчування», – заявила фахівець.

Лікар Ломова назвала продукти, що руйнують здоров’я печінки. До «чорного списку», складеного фахівцем, увійшли:

  • цукор,
  • фрукти, що вживаються у великій кількості,
  • фастфуд,
  • насичені тваринним жиром продукти (у великій кількості),
  • консерви,
  • сіль,
  • смажені страви.

Медик попередила, що руйнувати печінку можуть також неправильні добавки, трав’яні збори. Ломова порадила не використовувати їх без призначення лікаря.

Крім цього, медик закликала контролювати кількість вживаного алкоголю.

«В результаті частого прийому алкоголю відбувається запалення клітин печінки та їх заміна сполучними, тобто відбувається формування фіброзу печінки, який, у свою чергу, може призвести до цирозу», – констатувала гастроентеролог.

Валерія Ломова порекомендувала зміцнювати печінку, вживаючи здорові продукти та не зловживаючи кількістю їжі за один прийом. Звичку випивати після пробудження одну-дві склянки теплої води лікарка назвала однією з найкорисніших для здоров’я печінки.

Поділись


Новини партнерів