10 симптомів серцевого нападу, які з’являються за місяці до смерті

Інфаркт міокарда з’являється “раптово”, але основні процеси можуть початися за декілька місяців або й років до цього.

Серцевий напад може застати зненацька вас та вашу родину. Іноді здається, що він з’являється з нізвідки, якщо проявляються лише кілька симптомів, таких як біль у грудях. Проте, є певні ознаки, які можна виявити за кілька місяців чи, навіть, більше до того, як станеться інфаркт.

Більшість серцевих нападів мають кілька типових симптомів. Вони включають стенокардію (біль у грудях), прискорене серцебиття, задишку і холодний піт. У вас може бути шість «нетипових симптомів». До них відноситься втома, занепокоєння, дискомфорт, біль у животі, біль у спині та загальне зниження витривалості”, – каже лікар-кардіолог Олег Варфоломєєв.

Деякі люди, пояснює він, відчувають ці симптоми “за місяці” або “навіть набагато раніше до серцевого нападу”.

Серцеві напади трапляються, коли кров, яка постачається в ваше серце, «раптово» припиняє це робити. Але симптоми можуть проявитися задовго до раптової закупорки, тому що серцевим нападам часто – але не завжди – передує ішемічна хвороба серця.

У цій ситуації артерія з часом звужується. Коли таке трапляється більш ніж на 70 відсотків, у людини раніше починають з’являтися симптоми, що насторожують, особливо при фізичному навантаженні.

Поділись


Новини партнерів