Кардіолог назвала дієві способи покращити стан при зниженому тиску

Кардіолог Валентина Шмикова розповіла, що людям, які страждають від нападів зниження артеріального тиску, потрібно вчитися розуміти, які фактори сприяють падінню рівня АТ у їхньому випадку та по можливості уникати їх. Медик уточнила, що нерідко у людей виникає ортостатична гіпотензія – один із типів гіпотонії, коли тиск знижується при зміні положення тіла.

«Наприклад, зниження тиску при різкому вставанні. Щоб запобігти його пониженню, необхідно спочатку сісти, нахилитися, потім підняти корпус, голову і вже потім підвестися», – поділилася лікар порадою з виданням Лайф.

Шмикова додала, що зниженню АТ також сприяє тривале перебування на ногах, фізичні навантаження, занадто спекотне середовище, нестача рідини в організмі, прийом деяких препаратів.

Розмірковуючи, які методи покращують стан при зниженому тиску, фахівець зазначила:

«Ряд досліджень показують помірну позитивну дію на гіпотоніків чаю, кави, а також лікарських засобів, що містять кофеїн».

Крім цього, сказала лікар, люди з низьким тиском повинні уникати довгих тимчасових пауз між прийомами їжі – їм слід їсти часто невеликими порціями. Що цікаво: гіпотонікам корисно їсти солоні закуски. Їх норма солі є вищою – можна вживати до 8 чи 10 грамів.

Що ще корисно для покращення самопочуття при гіпотонії: достатньо відпочивати та спати, виконувати фізичні вправи, ходити пішки на свіжому повітрі, регулярно провітрювати приміщення, пити достатньо води.

Поділись


Новини партнерів