
Любов до випічки може спричинити рак кишечника, повідомила лікар-дієтолог, кандидат медичних наук Дар’я Русакова.
За словами медика, такого поняття як «безпечна для здоров’я випічка» не існує: небезпечні будь-які хлібобулочні вироби, якщо ви регулярно вживаєте їх у великих кількостях. У цій категорії продуктів міститься велика кількість простих вуглеводів та цукор, які можуть порушити мікрофлору кишечника. Через це, як пояснила дієтолог, шлунково-кишковий тракт починає гірше працювати, частішають запори і, як наслідок, підвищується ризик розвитку раку кишечника.
Крім того, у випічці також містяться маргарин та трансжири, які погіршують стан здоров’я, додала Русакова.
Є дані, що активне використання дріжджової випічки теж може призводити до негативних наслідків та підвищувати ризики онкологічних захворювань, — підсумувала вона.
Насамкінець дієтолог нагадала, що людям з непереносимістю глютена варто повністю виключити хлібобулочні вироби з раціону. Для них вживання випічки може обернутися запальним процесом у шлунково-кишковому тракті та мутуванням здорових клітин в онкологічні.