Лікар назвала шкідливі для вживання перед сном продукти

Всупереч поширеним порадам нутриціолог Наталія Зубарєва не рекомендує їсти перед сном кисломолочні продукти.

Фахівець розповіла, від яких продуктів потрібно утримуватись перед сном, щоб зберегти гарне здоров’я та струнку фігуру. Зокрема, шкідливим для вживання в пізні години є тваринний білок. Зубарєва пояснила, що його засвоєння є тривалим процесом, тому з’їдений перед сном шматок м’яса може погіршити його якість та сприяти пробудженню вранці у розбитому стані.

Експерт наголосила: на ніч не повинні вживатися продукти, які серйозно збільшують навантаження на ШКТ – організм у цей час доби повинен відпочивати, мати можливість для відновлення.

“Жирне, копчене, смажене дає серйозне навантаження на шлунок, жовчний міхур і печінку”, – попередила Зубарєва.

Також нутріціолог порекомендувала не їсти на сон фрукти та ягоди, включаючи ті, що мають низький глікемічний індекс. Наталія Зубарєва заявила про ризик бродіння в кишечнику, виникнення кольок, здуття і несвоєчасне пробудження через них.

Кисломолочні продукти експерт також вважає непридатними для вживання перед сном. За словами Зубарєвої «кисломолочка» має високий інсуліновий індекс, що може змусити підшлункову залозу виробляти інсулін, що сприяє розвитку інсулінорезистентності, а також відкладенню жирових запасів.

Крім цього, нутриціолог порекомендувала не їсти на ніч солодке, не вживати алкоголю.

Поділись


Новини партнерів