Кардіолог назвав найнебезпечніший продукт для серця

Кардіолог Денис Соколов попередив, що регулярне вживання червоного м’яса та продуктів із нього є небезпечною для серця звичкою.

Лікар заявив в інтерв’ю, що для збереження здоров’я серця з раціону слід виключати шкідливі продукти та контролювати споживання цукру, солі, насиченого жиру. Як багате джерело насичених жирних кислот, м’ясо може бути небезпечним для серця, якщо вживається в непомірній кількості, зазначив Соколов.

“Червоне м’ясо містить велику кількість насичених жирів, цей продукт особливо небезпечний для здоров’я серця, особливо, якщо у людини вже є хронічні серцеві та судинні порушення”, – уточнив кардіолог.

Соколов додав, що превалювати у раціоні мають ненасичені жири – вони містяться у дієтичних видах м’яса, а також у морській рибі, горіхах, авокадо, рослинних оліях. Людям із серцевою недостатністю медик порадив уникати вживання смаженої, дуже гарячої чи холодної їжі, їсти менше хліба (не більше 150 грамів на день), не захоплюватися супами.

Поділись


Новини партнерів