Кардіолог назвав 3 продукти, яких слід уникати, щоб знизити ризик утворення тромбів

Згустки крові зазвичай пов’язані з двома основними серцево-судинними подіями: інсультами та серцевими нападами. Один із найкращих способів знизити ризик утворення тромбу — дотримуватися здорової та збалансованої дієти. Існують певні продукти, яких слід уникати, щоб запобігти утворенню тромбів.

«Головне, чого слід уникати в системі харчування, це крохмаль, цукор і сіль. Причина, через яку слід уникати цих продуктів полягає у тому, що вони підвищують рівень запалення кровоносних судинах. Якщо ви хочуете солодкого, з’їжте трохи морозива чи темного шоколаду, горіхів з медом, фруктів чи будь-якої іншої їжі, що має певну поживну цінність», – каже лікар-кардіолог Олег Варфоломєєв.

Існує потенційний зв’язок між дієтою та внутрішнім серцево-судинним запаленням в організмі.

Погане харчування в цілому викликає метаболічну дисфункцію, зокрема резистентність до інсуліну та, зрештою, ожиріння. Це основні шляхи активного запалення. Також хороша дієта може знизити метаболічний ризик і окремо призвести до втрати ваги, що може значно зменшити запалення.

Які найкращі продукти для боротьби із запаленням?

«Ймовірно, найбільш вивченими є омега-3 жирні кислоти, вітаміни-антиоксиданти та нові біологічно активні флавоноїди, які містяться в какао та чаї».

Поділись


Новини партнерів