Лікар назвала напої, які можуть знизити тиск

Високий кров’яний тиск виникає, коли тиск усередині судин та вен тіла надто високий. Також гіпертонія, якщо вона виникає протягом тривалого часу, може збільшити ризик інших форм серцевих захворювань, таких як серцевий напад.

Хоча одним із найкращих способів підтримання здорового артеріального тиску є здорове та збалансоване харчування, справа не тільки в тому, щоб вирішити проблему фруктами та овочами. Потрібно також вживати різноманітну їжу, змішувати різні кольори з харчового спектру для підвищення ефективності того, що ви їсте.

Це означає спробувати деякі продукти, які трохи відрізняються від того, що куштували інші, і переглянути ті, які, на думку деяких, можуть підвищити, а не зменшити високий кров’яний тиск. Однак одним із трохи більш незвичайних продуктів, які можуть допомогти, є чай із каркаде.

“Чай з гібіскусу – це вид чаю, приготований з частин рослини гібіскус. На вигляд червоний колір чаю може трохи нагадувати журавлинний сік. Чай з гібіскуса – ще один відмінний варіант для зниження артеріального тиску, тому що він містить флавоноїди, сполуки, які, як було показано, допомагають знизити кров’яний тиск. Крім того, чай із гібіскусу є хорошим джерелом антиоксидантів, які можуть допомогти захистити організм від хвороб”, – каже лікар-терапевт Ірина Андрєєва.

Поряд із чаєм із гібіскусу лікар рекомендувала вживати буряковий сік.

«Нітрати у буряковому соку допомагають розслабити та розширити кровоносні судини, що допоможе знизити кров’яний тиск».

Крім того, буряковий сік є добрим джерелом калію, мінералу, який допомагає регулювати кров’яний тиск.

Поділись


Новини партнерів