Онкологія: 3 основні ознаки, що проявляються вранці

Як і багато захворювань, рак має тенденцію проявлятися постійним набором симптомів, які з часом погіршуються. Іноді інтенсивність деяких ознак може бути вищою вранці, що робить їх більш помітними після пробудження. Тож є три ознаки онкології, які частіше проявляються в ранні години дня.

«Втома дуже часто зустрічається у людей, хворих на рак, це може бути найнеприємнішим симптомом. Багато людей кажуть, що це найруйнівніший побічний ефект із усіх. Втома, пов’язана з раком, може вплинути на вас фізично, емоційно та розумово», – каже лікар-онколог Андрій Воробйов.

Втома при онкології найчастіше є результатом того, що ракові клітини виснажують запаси поживних речовин в організмі, щоб рости та розвиватися. Ця крадіжка поживних речовин означає, що у тіла більше немає того, що йому потрібно для поповнення запасів, що робить його надзвичайно втомленим.

Втома може бути більш вираженою при раку крові, оскільки це захворювання виникають у кістковому мозку. Останній є життєво важливим фактором, що визначає тяжкість раку, оскільки він відповідає за виробництво еритроцитів, які переносять кисень до різних частин тіла.

Це також стосується нудоти, характерної для пухлин головного мозку, пухлин печінки та шлунково-кишкових пухлин.

«Люди з прогресуючим раком часто мають проблеми із самопочуттям. Це може бути викликано лікуванням хіміотерапією або променевою терапією, розвитком раку, закупоркою кишечника або локалізацією раку».

7 з 10 людей з прогресуючим раком повідомляють про нудоту та блювоту, що робить це дуже поширеною ознакою.

Головний біль є одним з основних симптомів пухлини головного мозку, але, звичайно, причин головного болю може бути багато. Вони можуть погіршуватися протягом кількох днів або, можливо, гірше ставатиме лише вранці.

Поділись


Новини партнерів