Лікар розповіла, який шоколад знижує рівень холестерину та кров’яний тиск

Високий рівень холестерину та високий кров’яний тиск є провісниками серйозних проблем зі здоров’ям від серцевих захворювань до інсультів. Коли один закупорює ваші артерії, а інший робить їх еластичними, обом може допомогти шоколад. Певний вид цих солодких ласощів може вивести рівень холестерину та гіпертонії з червоної зони.

“Шоколад, який відрізняється насиченим, але солодким смаком, є улюбленими ласощами багатьох. Хоча ви, можливо, захочете побалувати себе молочними квадратиками з вашою улюбленою начинкою, цей тип не дуже допоможе вашому серцево-судинному здоров’ю. Темний шоколад може призвести до падіння рівня холестерину і артеріального тиску”, – каже сімейний лікар Тетяна Захарова.

Це допомагає задовольнити потяг до чогось солодкого, і в той же час пропонує потенційну користь для здоров’я, таку як зниження артеріального тиску, покращення кровотоку, рівня інсуліну та холестерину і, навіть, покращення мозкової діяльності.

Причина, через яку темний шоколад настільки ефективний, полягає у високому вмісті у ньому флаванолів — рослинних сполук, пов’язаних із користю для здоров’я.

Поділись


Новини партнерів