Корисні для роботи мозку продукти перерахувала в інтерв’ю дієтолог та нутриціолог Христина Плотнікова. Зокрема, сказала експерт, на функціях ЦНС позитивно позначається вживання броколі.
«Броколі містить лютеїн і бор, що покращують роботу мозку, а також велику кількість вітаміну C, який зміцнює судини», – пояснила Плотнікова, порадивши вживати до 70 грамів продукту щодня.
Інший продукт, корисний головного органу нервової системи, – це волоські горіхи. Він містить таку речовину як лецитин, що стимулює неврологічні процеси, пов’язані з механізмами запам’ятовування та пам’яті. Дієтолог Плотнікова порекомендувала з’їдати по три чи чотири горіхи щодня.
Крім цього, поліпшення пам’яті, а також хорошої навченості сприяє чорниця. Вживання ягоди інтенсифікує приплив крові до мозку, активує передачу сигналів між нейронами – так діють флавоноїди, що містяться в ній.
Ще одна порада експерта: включати до раціону лосось.
“У лососі присутні Омега-3 – ненасичені жири, що стабілізують комунікацію між мозковими клітинами”, – зазначила фахівець.
Зрештою, роботу мозку добре підтримують сухофрукти. Плотнікова порадила вживати курагу, чорнослив, родзинки, контролюючи їх кількість: «Краще додавати по парі сухофруктів у кашу або в денний перекус».
Також важливо для мозку пити чисту воду.