Лікар назвав зміни в організмі, що вказують на можливий рак

В інтерв’ю лікаря-радіотерапевта Дениса Романова було перераховано зміни в організмі, які можуть вказувати на онкологічне захворювання.

Лікар Романов повідомив, що одним із загальних симптомів раку є схуднення: людина може схуднути відразу на 10 кілограмів і більше за нормального апетиту. Іншою зміною в організмі, що вказує на можливий рак, є розвиток анемії.

Ще одна характеристика – раптовий занепад сил, надмірна стомлюваність.

«Орієнтуватися варто на те, що нездоровий стан настає різко. Ще вчора все було нічого, а сьогодні відчувається дуже велика слабкість», – сказав Романов.

Фахівець додав, що симптоми, що вказують на рак, змінюються в залежності від його типу. Наприклад, серед змін неврологічного характеру, що виникають у разі раку мозку, може з’являтися відчуття незручності, дискомфорту в руці, яка перебуває у звичному становищі.

Також Романов порадив не залишати поза увагою виразки, що не гояться, на слизовій оболонці в порожнині рота, і хворобливість, або відчуття кому в горлі при ковтанні. Крім того, при захворюванні на рак відбувається збільшення лімфовузлів, видозмінюються родимки, відбуваються зміни з роботою кишечника та випорожненням.

«Потрібно звертати особливу увагу на проблеми, які не пов’язані з хронічним захворюванням і виникли раптом, а також не зникають протягом тривалого часу навіть при лікуванні. У цьому випадку є сенс звернутися до онколога», – констатував фахівець.

Поділись


Новини партнерів