Якщо гіпертонію не лікувати, вона може наразити вас на ризик серйозних проблем зі здоров’ям, оскільки створює навантаження на ваші органи, такі як кровоносні судини, серце та інші. Це може призвести до потенційно небезпечних для життя станів, включаючи серцеві напади, інсульти чи захворювання нирок.
Є кілька факторів, які можуть сприяти високому кров’яному тиску, який також відомий як гіпертонія. Це включає особливості харчування, при цьому продукти з високим вмістом солі особливо шкідливі. Деякі продукти можуть знизити ризик високого кров’яного тиску.
«Харчові нітрати та нітрити, багаті на рослинну їжу, можуть допомогти покращити роботу судин. Вони забезпечують вироблення оксиду азоту, який дає сигнал гладкій мускулатурі, що оточує кровоносні судини, розслабитись, тим самим збільшуючи кровообіг і знижуючи кров’яний тиск. Нещодавно проведений метааналіз показав, що буряки значно знижують артеріальний тиск у дорослих з гіпертонією», – каже лікар-дієтолог Василина Пономарьова.
Лікар також рекомендувала вживати такі продукти:
- Шпинат.
- Ревінь.
- Селера.
- Латук.
- Крес водяний.
- Фенхель.
- Зелена цибуля.
- Петрушка.
- Селера.
- Китайська капуста.