Лікар: вживання цього горіха знижує рівень поганого холестерину на 9%

Дослідження показало, що у людей, які їли певний горіх щодня, спостерігалося зниження рівня ліпопротеїнів низької щільності або поганого холестерину на цілих дев’ять відсотків.

Високий рівень холестерину – це стан, при якому в кровіміститься занадто багато жирової речовини, яка називається холестерином. Згодом це може спричинити закупорку кровоносних судин, що призведе до потенційно небезпечних ускладнень, таких як серцеві напади та інсульти. Однак, як і багато станів здоров’я, ваша дієта може відігравати значну роль у тому, чи є у вас високий рівень холестерину і наскільки він може бути поганим.

“Щоденне вживання горіхів пекан допомагає знизити рівень холестерину. Дослідження показало середнє зниження загального холестерину на п’ять відсотків і від шести до дев’яти відсотків ліпопротеїнів низької щільності (поганий холестерин) серед тих, хто їв горіхи пекан”, – каже лікар-нутрициолог Ігор Строков.

У рамках дослідження 52 дорослі учасникіи з високим ризиком серцево-судинних захворювань були поділені на три групи.

Через вісім тижнів усі вони споживали їжу з високим вмістом жирів, щоб оцінити зміни в ліпідах крові (жири та олії) та рівні цукру в крові. Це довело аналогічні покращення ліпідів у крові у двох групах, які їли горіхи пекан.

Поділись


Новини партнерів