Печінка — один із органів, які виконують більшість функцій у нашому організмі. І тому від її здоров’я прямо залежить наше самопочуття.
Головними “ворогами” печінки є шкідливі звички, нездорова їжа, відсутність фізичних навантажень.
Медики назвали продукти, які допомагають покращити роботу печінки.
У лимонах міститься безліч вітаміну С, який сприяє коректному функціонуванню печінки. Також лимонний сік містить антиоксиданти, які зменшують запалення, видаляють вільні радикали, покращують здатність організму переробляти глюкозу.
Часник має протизапальні властивості, які допомагають покращити роботу печінки. Продукт містить аліцин – речовина, яка активізує очищення печінки від потенційних токсинів.
У складі яблук міститься клітковина, яка сприяє детоксикації печінки, покращуючи її роботу.
Завдяки величезній кількості води та мінеральних солей огірки сприяють зволоженню організму та виведенню токсинів.
Броколі сприяє нейтралізації шкідливих для печінки елементів, таких як алкоголь та лікарські препарати.