Лікар: 2 склянки апельсинового соку на день знижує рівень холестерину

Вчені вивчили рівень холестерину у співробітників апельсинової ферми, які мали щоденний доступ до безкоштовного апельсинового соку.

Високий рівень поганого холестерину може швидко стати небезпечним. Люди з високим рівнем холестерину схильні до високого ризику серцевого нападу та інсульту. Але дослідження показали, що деякі прості дієтичні зміни можуть допомогти зменшити його рівень. Споживання невеликої кількості апельсинового соку щодня може допомогти.

“Усього дві чашки апельсинового соку на день можуть допомогти знизити рівень холестерину. Напій багатий на поживні речовини, які називають флавоноїдами, і які, як показали інші дослідження, знижують рівень холестерину. Холестерин ЛПНЩ «поганий», тому що він може переміщати холестерин у кров, де він відкладається на стінках артерій”, – каже лікар-нутриціолог Ігор Строков.

Цей процес відомий як атеросклероз і є основним механізмом, що викликає хвороби серця.

41% добровольців щодня вживали апельсиновий сік протягом року порівняно з 59 відсотками, які цього не робили.

У здорових людей із нормальним рівнем холестерину, які щодня пили апельсиновий сік, до кінця експерименту рівень холестерину ЛПНЩ знизився на 18 відсотків. У людей, у яких було діагностовано високий рівень холестерину, зниження становило 12 відсотків.

Користь апельсинового соку може бути пов’язана з наявністю вітаміну С та фолієвої кислоти, а також інших корисних хімічних речовин.

Апельсиновий сік містить значну кількість флавоноїдів, в основному гесперидину, і його вміст пов’язаний з умовами обробки соку. Ці флавоноїди допомагають знизити рівень холестерину ЛПНЩ у сироватці».

Поділись


Новини партнерів