Експерти назвали п’ять продуктів, які захистять від онкології

Завдяки правильному харчуванню можна досягти хороших результатів та підтримати своє здоров’я. На думку фахівців, деякі продукти можуть навіть захистити від злоякісних утворень.

Експерти з харчування вважають, що до раціону потрібно включати більше рослинної їжі. Як показали сучасні дослідження, найбільшого результату можна досягти, дотримуючись варіанта харчування, коли продуктам тваринного походження на тарілці відводиться лише 30 відсотків загальної площі. За допомогою такої харчової звички можна захистити клітини від негативних змін та онкології.

Фахівці склали перелік овочів та фруктів, які мають протиракову дію. Наприклад, необхідно звернути увагу на броколі, вона ефективна при профілактиці кількох видів раку. Експерти зазначили, що особливо корисними є сполуки сірки, що містяться в овочі.

Також потрібно включити до раціону ківі. Для даного продукту характерний вміст вітаміну С, який важливий для людини, оскільки є ефективним антиоксидантом, який захищає клітини від раку.

Багата антиоксидантами і звичайна чорниця. Причому, особливо важливими є флавоноїди з антоціанами, які перешкоджають розвитку пухлин і стримують процес старіння клітин.

Рекомендують експерти їсти і томати, що містять лікопін. Слід враховувати, що цей антиоксидант можна одержати не лише зі свіжих плодів, але й із термічно оброблених.

А ще протиракові властивості мають фітоестрогени. Ними багата соя. Експерти звернули увагу, що ці речовини є найбільш ефективними при протидії раку грудей та передміхурової залози, повідомило видання En Son Haber.

Поділись


Новини партнерів